Nya ungdomsboken är på gång!

21/3  2018

Abbe får panik när hans föräldrar meddelar att familjen ska ta hand om en ensamkommande flyktingpojke. Vad ska Rasmus och gänget säga?

Abbe får panik när hans föräldrar meddelar att familjen ska ta hand om en ensamkommande flyktingpojke. Vad ska Rasmus och gänget säga?

Jag börjar känna vittringen av ny bok! Det återstår visserligen en hel del arbete (jag väntar på första korrekturet) men tiden går fort och rätt som det är (i maj) kommer boken om Abbe att släppas ut i verkligheten.

Jag är väldigt nyfiken på läsarnas reaktioner. Det är jag i och för sig alltid, men den här gången har jag gett mig in på ett  ganska laddat ämne: nämligen fördomar och rasism. Uttjatat? Kanske. Men jag tänker att så länge rasismen finns mitt ibland oss måste vi fortsätta skriva om den, visa olika sidor av den och väcka tankar kring den.

Ett annat tema i Inte din bror är ensamhet. Hur långt är vi egentligen beredda att gå för att slippa vara ensamma? Det krävs mod för att våga stå för sina åsikter – särskilt i en omgivning som tycker något annat. Och när Abbe, som alldeles nyligen fått en vän i klassens råskinn Ramus, får veta att familjen ska ta hand om en kille från Afghanistan blir det kaos i Abbes hjärna. Han vet nämligen att Rasmus och de andra i gänget inte har särskilt mycket till övers för dem som bor på flyktingboendet.

Inte din bror handlar om sommaren när Hossein flyttar in hos Abbes familj. En händelserik sommar när Abbe tvingas fundera över vem han är – och vem han egentligen vill vara.