Musdieten

4/8 2010

Släpp ut mig till mellanmålen!

Släpp ut mig till mellanmålen!

Matte tycker att jag har blivit smal och benig under sommaren. I våras gnällde hon över att jag var för tjock. Personligen tycker jag att hon kan sluta oroa sig – jag följer bara naturens gång.

Är det oklart? Okej, då ska jag förklara: På vintern är det inget vidare att vara ute. Man blir blöt om tassarna, alla de mumsiga mössen är som bortblåsta och det är kallt. Man vill helt enkelt stanna inomhus, ligga på soffan och äta torrfoder.
Men på sommaren är det annat ljud i kattpinglan! Då kan man smyga runt i gräset och höra hur mellanmålen prasslar i buskarna. Precis när man vill kan man ge sig ut på jakt för att fånga en munsbit – och det vill man så klart mest hela tiden!

Min smärta sommarfigur beror alltså på att jag ständigt är i rörelse. Jag hinner inte ens gå in för att äta torrfoder eftersom det kan hända att jag missar något gott ute i trädgården.
Många semesterfeta människor skulle må bra av musdieten, det kan jag tydligt se så här i augusti när de latat sig för länge och ätit för många glassar.
Nu är det hur som helst hög tid att jag sticker ut i naturen igen – fick just korn på en fasan!