Svarta tornet

Robin ska tillbringa en hel sommar med att rensa ogräs hos släktingar långt ute på landet. Det är så fruktansvärt orättvist! Att släktingarna bor på ett slott hjälper inte ett dugg, inte heller att rummet han ska bo i har världens grymmaste utsikt. Stället är ju stendött!
Men sommaren blir inte alls så händelselös som Robin har föreställt sig. För det första måste han tampas med sin svårbegripliga syssling Ebba. Och för det andra är det något skumt med Svarta tornet. När Robin börjar forska i slottets historia upptäcker han att det nyrenoverade tornrummet ruvar på en mörk hemlighet. En hemlighet som någon gärna vill bevara …

Svarta tornet ges ut av Bokförlaget Opal. Boken finns att köpa i bokhandeln och på nätet (exempelvis Adlibris eller Bokus). Du kan också låna den på biblioteket!

Nyfiken? Här kan du läsa ett smakprov! Och här kan du lyssna på första kapitlet!

Lotta Olsson, Dagens Nyheter, 27/9 2014 om Svarta tornet: Skickligt berättad utvecklingshistoria.

I september 2014 var Svarta tornet månadsbok i Barnens Bokklubb! Så här lyder en del av den fina presentationen:
Svarta tornet är en ruskigt bra bok med både spänning, spökerier och inslag av deckargåta. Författaren Malin Stehn har skapat en fängslande historia som håller läsaren på helspänn från första till sista sidan. Att hon dessutom har blandat upp det övernaturliga med en massa igenkänning och vardagsproblem gör det hela ännu bättre. Fullkomligt uppslukande läsning!

Utdrag ur BTJ:s recension, häfte 14118886, av Nils Ahnland:
Stehn lyckas bra med att fånga den ungdomliga jargongen. Historien är spännande och mystisk och innehåller övernaturliga inslag, men kan också läsas som en ren spänningsroman för unga med inslag av utanförskap, kärlekstrassel och familjeproblem. Jag tycker att Svarta tornet är en läsvärd ungdomsroman.