Den här sommaren kan bli min död

Fanny ska snart börja högstadiet men känner sig verkligen inte som en riktig högstadietjej. Hon är rädd för nästan allt, inte särskilt cool alls och dessutom helt okysst.
För att bli en ny människa gör Fanny en lista med tio saker som hon måste klara av innan skolan börjar.
Frågan är bara om hon kommer att överleva sin förvandling …

Den här sommaren kan bli min död ges ut av Bokförlaget Opal. Boken finns att köpa i bokhandeln och på nätet (exempelvis Adlibris eller Bokus). Välj hårda pärmar eller pocket. Du kan så klart också låna den på biblioteket! Eller lyssna – på Storytel.

Barbro Lindgren:
Jättebra att du tagit upp så mycket som är svårt, nuförtiden verkar det ännu svårare att vara ung. Din bok är viktigare än nånsin. Och dessutom är den rolig, det behövs också i denna konstiga värld. Hoppas du reser omkring till skolor och läser om din bok. Alla behöver den!
(Privat brev, publicerat med tillstånd)

BTJ:s lektör Anna Wilner:
Stehn tecknar ett ömsint och humoristiskt porträtt av den oroliga Fanny och lyckas förmedla den ängslan för döden och livet som många barn och ungdomar känner på ett respektfullt sätt. […] Boken passar också bra till diskussioner kring känslor och vem man vill vara. Den här sommaren kan bli min död är en finstämd bok om att hitta sig själv.
(BTJ-häfte nr 21, 2015)

Bokbloggen Sagan om sagorna:
Det hela blir en otroligt fin berättelse om hur det är att växa upp. […] Stehn sätter fingret på rakt där jag minns att det skavde … […] Gillade mycket!

Sofies bokblogg:
Det här boken borde alla (främst tjejer) som är oroliga för att börja högstadiet läsa. Den rymmer så mycket igenkänning och författaren prickar rätt på ett gäng funderingar som tonåringar har, till exempel om mens, identitet, sova hemifrån och att kyssa killar.

Lyrans Noblesser:
Sammantaget här detta en av de absolut bästa böckerna  jag läst om barns oro. Författaren tar känslorna på allvar, samtidigt som hon lyckas visa hur man kan bemästra svårigheterna.

Bokfreak:
Jag skrattar med Fanny och lider med henne. […] Tänk om någon hade berättat för mig när jag var tolv att alla kände samma sak!

Nyfiken? Klicka här om du vill provläsa!