Tusen barn får Luna sjunger solo!

9/9 2019

I höst får varje ny svenskspråkig etta i Helsingfors, Esbo, Grankulla och Vanda i Finland boken "Luna sjunger solo" i present! Det betyder att över tusen barn får lära känna Luna och hennes tvillingbror Liam. Wow!

I höst får varje ny svenskspråkig etta i Helsingfors, Esbo, Grankulla och Vanda i Finland boken “Luna sjunger solo” i present! Det betyder att över tusen barn får lära känna Luna och hennes tvillingbror Liam. Wow!

I våras fick jag veta att min bok “Luna sjunger solo”, med fantastiska illustrationer av Maria Källström, hade blivit utvald som present till svenskspråkiga förstaklassare på fyra orter i Finland. Vi är vansinnigt stolta båda två. Tänk att så många barn i vårt grannland får möjlighet att stifta bekantskap med våra karaktärer!

Nu har har skolan börjat och eleverna kan hämta sin bok! Bokgåvan är en satsning från Helmet-biblioteket som vill stimulera eleverna till läsning och samtidigt passa på att påminna om att den lokala bibban finns. Bibban? Japp! Jag skrev inte fel. På bibliotekets hemsida har jag lärt mig att i Finland säger man bibba, inte bibbla.

Jag hoppas att förstaklassarna ska få en fin upplevelse med Luna och Liam så att de kommer tillbaka till bibban fler gånger. Ett bibliotek är ju verkligen en skattkammare full med äventyr och klokskap!

Klicka HÄR så kan du läsa en intervju med mig och Maria Källström.