Lättläst, medryckande, träffsäkert och välskrivet, tycker BTJ om S.O.S.!

"Obetalbar" bild enligt BTJ:s recensent. Jag håller med Lena Thoft-Sjöström är så himla bra!

En "helt obetalbar" bild – enligt BTJ:s recensent. Jag håller med. Lena Thoft-Sjöström är så himla bra!

Det är alltid spännande (och lite läskigt) att läsa vad andra tycker om det man har skrivit. Jag tyckte det var extra spännande att läsa Bibliotekstjänsts recensioner av de två första böckerna i serien om Klubb S.O.S. – eftersom jag aldrig skrivit börja läsa-böcker förut. Därför blev jag också extra glad när båda böckerna fick alldeles lysande omdömen!

Eva E:son Fransson skriver i BTJ-häftet om Klubb S.O.S räddar en tant: Författaren Malin Stehn kan verkligen konsten att plocka rätt ordval och uttryck, vilket gör att nybörjarläsaren kan läsa boken på egen hand, samt att den även fungerar som lästräning och diskussionsunderlag. Man blir både glad och uppiggad av att läsa Klubb S.O.S. räddar en tant och budskapet, att det är närhet och omtanke som räknas mer än stora insatser, är klockrent.
Och Elisabeth Frank skriver i samma häfte om Klubb S.O.S har hundkalas: Malin Stehn är en väletablerad författare med ett förflutet som förlagsredaktör och korrekturläsare. Erfarenheter som sannolikt kommer väl till pass när kombinationen lättläst, medryckande, träffsäkert och välskrivet ska mynna ut i en händelserik bok för målgruppen barn som precis knäckt läskoden.

Inte bara texten får beröm! Även bilderna överöses av positiva ord. Så här skriver Elisabeth Frank: Illustratören och grafikern Lena Thoft Sjöströms färgstarka och stilistiska teckningar förstärker och förtydligar texten. Exempelvis är illustrationerna av hundar på lekhumör, frisörskan Karin, och Sams mamma när hon skäller värre än hundarna helt obetalbara.
Och så här skriver Eva E:son Fransson: Illustrationerna av Lena Thoft Sjöström, glada i sprakande färger, är perfekta och förhöjer läsvärdet i sin avskalade enkelhet.