Läspepp på Landslagets Fotbollsskola!

14/8  2014

Två blivande landslagsspelare och en författare. Under två dagar mötte jag nästan åttio lirare på Landslagets Fotbollsskola i Oxie! Vi snackade fotboll och läste tillsammans. Alla fick en bok med sig hem!

Här syns två blivande landslagsspelare och en författare. Under två dagar har jag träffat nästan åttio lirare på Landslagets Fotbollsskola i Oxie! Vi har snackat fotboll och läst tillsammans. Alla fick en bok med sig hem!

Jag har länge haft en dröm om att få ta med mig mina fotbollsböcker till en fotbollsklubb. Att få läsa för killar och tjejer som, precis som mina huvudpersoner, brinner för spelet. Genom Skånes Fotbollförbund fick jag chansen att testa! Den här veckan arrangerar Malmöklubben Oxie IF Landslagets Fotbollsskola och ledarna var inte sena att nappa på förslaget. Jag fick 30 minuter inom ordinarie tid för fotbollsskolan, två dagar i följd, och totalt har jag träffat nästan åttio barn mellan 6 och 12 år.

Hur var det då? Jo, det var verkligen så kul som jag hade föreställt mig! Många kände igen sig när jag läste om Ted eller Sebbe och gänget i Lundeby IK. Och när man inte befinner sig i ett klassrum blir det en annan stämning. Lite flamsigare 🙂 men också mycket spontanitet och glädje. Jag vet att jag inte kan frälsa alla men kanske har jag fått tio barn att öppna en bok på sommarlovet! Och kanske, kanske kommer några av dem att gå till bibblan för att läsa vidare.
Jag hoppas.