Första svenska barnboken om cheerleading!

27/2  2019

superstarsliten

I slutet av mars är de äntligen här – Gabbi, Ellen, My och Malte i Västersund Superstar Cheer!

Snart är det dags att släppa lös Vi är Superstars! – den första (tror jag) svenska barnboken om cheerleading! Det tog sin tid från idé till färdig bok, bland annat hade vi lite otur med illustratörer. Men sen hade vi världens tur! För Elin Jonsson har gjort så himla, himla fina bilder. De känns helt rätt för berättelsen.

Efter 11 fotbollsböcker har jag alltså förflyttat handlingen från fotbollsplanen till cheermattan. En kul utmaning! Min dotter sysslade med cheerleading i tre år och jag började som skeptiker men slutade med att vara djupt imponerad. Vilken energi och glädje det finns i den sporten! Och vilken tuff träning som krävs, dessutom. Allt det här ville jag skildra i boken om Gabbi och bästa kompisen Ellen. Här finns så klart också ett litet bekymmer: avundsjukan slår till. Gabbi funderar mycket på sina jobbiga känslor och hur hon ska hantera dem.

Den 23/3 blir det stor releasehappening i samband med DM Södra som går av stapeln i Baltiska Hallen i Malmö. (Distriktsmästerskap i cheerleading för föreningar i södra Sverige.) Jag ser verkligen fram emot att få fira boken i sin rätta miljö. Vi kommer att bjuda på godis och snacks samt ordna en tävling med ett riktigt fint pris! (Mer om detta kommer snart.)