En livs levande VM-hjälte!

8/10 2014

Uppväxta i Gnällbältet. Jag lirade musik. Kennet lirade fotboll.

Uppväxta i "gnällbältet". Jag lirade musik. Kennet lirade fotboll.

Bokmässan 2014 är över. Det är alltid lite vemodigt eftersom jag under hela året ser fram emot den. Framför allt är det kul att träffa vänner, kollegor och förlagsfolk – men det är minst lika roligt att, i olika sammanhang, få berätta om mina böcker och mitt engagemang för barns och ungas läsning. Att dessutom ha tid att lyssna på en massa spännande seminarier är guld värt!

I år deltog jag i ett seminarium som heter “Fotbollsklubben som började skriva”. Det handlade i korthet om läsningens fördelar och hur man kan använda idrotten (i det här fallet fotbollen) som en plattform för läsfrämjande. Det var ett samtal som hade sin grund i ett problem men utmynnade i en positiv diskussion om framtiden. Fotboll + Kultur = Sant!

Den mest kända paneldeltagaren var fd fotbollsspelaren Kennet Andersson som idag jobbar med Samspelet, en organisation kopplad till IFK Göteborg. Jag blir inte längre starstruck när jag träffar andra författare, bokmässan vimlar av dem och de är ju på sätt och vis allihop mina kollegor. Men att träffa en livs levande VM-hjälte var speciellt! Kennet Andersson visade sig vara en mycket klok och sympatisk person. Extra sympatisk blev han när det visade sig att vi båda två tillbringade vår barndom i gnällbältet (Eskilstuna och Katrineholm) och därefter enades om att alla dialekter har sina fördelar. 😀