Lite skit under klorna …

18/4 2010

Morrisslickar

Mums!

Nu verkar det som om våren är på väg! Man kan se gräset – det är inte så snyggt, men det syns – och det är på nåt sätt lättare att få korn på näbbmössen när det är barmark.
Jag måste erkänna att jag har varit lite slö under vintern. Har tillbringat många timmar på soffan och i lillmattes sköna säng. De senaste veckorna har jag dock varit ute en hel del. Hälsat på grannkatterna (de har förmodligen saknat mig 🙂 ), sprungit omkring i hästhagen, kollat in pippifåglarna i grannens trädgård och tja … smugit runt i omgivningarna helt enkelt.

Människorna i det här huset verkar hursomhelst inte så glada över att de är vår. Så fort jag kommer in blir det ett himla liv. De får panik i blicken och springer efter mig med en handduk! En gång spolade de till och med av tassarna i duschen. Skandal – man borde inte finna sig i vad som helst.
Jag har hört att de pratar om Tisbe. (Det är katten som bodde här förut.) De säger att hon “aldrig var så smutsig”. Då säger jag: Den katten måste ha varit en fisförnäm typ! Om man bor på landet kan man väl inte gå utanför dörren utan att bli smutsig?! Och vad är det som är så hemskt med att ha lite skit under klorna?
Bara hälsosamt, om du frågar mig.