Ett tak med utsikt

23/6 2011

A roof with a view ...

A roof with a view ...

Jag har hittat ett nytt favoritställe! Det heter taket och verkar inte vara lika populärt bland människorna som bor i det här huset. Själv tycker jag hursomhelst att det är perfekt. Jag förstår inte hur jag har kunnat undgå denna toppenplats i hela mitt liv.

Om man klättrar allra högst upp, sätter sig bredvid skorstenen och tittar västerut kan man se Turning Torso och Kronprinsen. Ja, man kan också se hagen där min hästkompis Sara bodde förut. Och Rosengårdsrondellen. I öster syns ett böljande landskap med betande får. Och yttre ringvägen. Säga vad man vill om Skåne, men vackert är det i alla fall!

Tyvärr har jag (än så länge) bara varit däruppe en gång. Och den gången blev det ett himla liv. De små människorna – som låg i sina sängar – klagade på att det knastrade när jag promenerade på takpappen. De stora människorna, särskilt matte, oroade sig för att jag skulle trilla ner.

Trilla ner? Moi?! Ursäkta, men jag är en katt. Jag kan klättra. Även på tak. Tyvärr finns det inga bildbevis, vilket jag tycker är dåligt. Matte kunde väl ha fotograferat mig istället för att stå där och oja sig!