Gästbok

Vill du fråga något, säga mig ett sanningens ord eller bara skicka en liten hälsning är du välkommen att göra det här!

177.5 frågor har besvarats!


 1. Veras syster Nadja (6 år) skriver: Hej Malin vad kul att du ska komma till min skola och den heter Norrtull. vad gör du?
  Vera (10 år) skriver: Jag har lånat dina böcker på biblioteket!
  Det ska bli så kul när du ska komma till min klass!
  See you later Malin!

  • Hej Vera och Nadja!
   Jag ser jättemycket fram emot att komma till er skola. Vad roligt att du har lånat böcker på bibblan, Vera. Jag hoppas att du tycker om dem. 🙂
   Och till Nadja: Jag skriver böcker och ibland besöker jag skolklasser eller bibliotek och berättar om mina böcker. Det tycker jag är jättekul! Önskar er båda en glad helg!

 2. Hej Malin! Det ska bli kul att träffa dig snart! Jag älskar dina böcker speciellt Inte din bror. Vilka av dina böcker tycker du är bäst? //Elvira, Lekerydsskolan

  • Hej! Vad kul att du gillar mina böcker. Jag kan inte välja ut någon bok som jag tycker är bättre än de andra – de är så olika. Men Inte din bror är min nyaste ungdomsbok och jag är väldigt nöjd med den. Framför allt är det kul att så många läsare tycker om den! Jag ser fram emot att komma till Lekerydsskolan!

 3. Hej! Min dotter som är 8 år och cheerleader älskade boken om Superstars. Är der nån mer bok på gång om dessa tjejer? *hoppas*

  • Hej! Så roligt att din dotter gillade boken om Superstars! Jodå, det kommer en bok till! Den är planerad till mars 2020 så tyvärr får hon vänta lite – men som sagt: den kommer! Hälsa dottern och önska henne lycka till med cheerleadingen och läsningen!

 4. Klass 7D Albäcksskolan
  1 oktober 2019 kl. 12:19

  Hej Malin!
  Det ska bli kul att träffa dig. Hoppas Morris mår bra! Vi undrar vilken din favoritbok är. Gillar du Harry Potter?

  Hälsningar från 7D Albäcksskolan Hultsfred

  • Hej klass 7D!
   Jag ser fram emot att träffa er! Det är svårt med favoritbok, jag har så många. Men en bok jag gillar lite extra mycket är Pippi Långstrump! Finns det någon coolare huvudperson? Jag tror inte det. 😀 Jag läste några Harry Potter-böcker för mina barn när de kom och gillar dem – men jag har inte läst alla. Det ska bli kul att höra om era favoritböcker! Vi ses snart!
   PS. Morris mår fint! (Är ute på jakt just nu.)

 5. Gabriel 7D Albäckskolan
  1 oktober 2019 kl. 12:19

  Hej Malin!

  Du kommer snart till våran klass på Albäckskolan. Det ska bli kul att få träffa dig! Välkommen :3
  Krama Morris åt mig tack 🙂

 6. Hej Malin

  Jag har några frågor till dig:)
  Har du något genomgående tema som du skriver mycket om?

  Hur skulle du beskriva ditt skrivspråk? Hur du skriver (långa meningar, korta meningar, dialoger,slagord, svordomar etc)

  //Alicia:)

  • Hej Alicia!
   Jag har skrivit många böcker, över fyrtio stycken, och det finns nog inget genomgående tema för alla. Men något som ofta återkommer är att man ska vara snäll och inte döma folk på förhand. Samt att det är viktigt att prata om sina problem. Ingen mår bra av att bära sina bekymmer ensam.
   Det skulle vara kul att höra hur du tycker att jag skriver 😉 För jag antar att du har läst något. Själv skulle jag säga att jag använder ett enkelt språk. Eftersom jag skriver för olika åldrar försöker jag anpassa språket efter den som ska läsa. Exempelvis: Korta meningar för nybörjarläsare, lite längre för den som läst ett tag. 😀

   Hoppas mina svar var till någon hjälp!

 7. Hej Malin!
  Vilken bok gillar du mest av dom som du har skrivit och varför?

  • Hej!
   Jag gillar ju alla mina böcker. Men om jag måste välja en bok som jag är extra stolt över så blir det min senaste ungdomsbok, Inte din bror. Den tar upp viktiga frågor och jag vet att många ungdomar som läst boken tycker om den.

   Med vänlig hälsning,
   Malin

 8. Hej Malin! Jag undrar varför du bliv författare ?

  Vad är det bästa med att vara författare?

  Kan du ge tips på hur man ska göra när man vill skriva en serie.

  Vrf skriv du boken den här sommaren ska bli men död?

  Från leila

  • Hej Leila!
   Tack för dina frågor.

   Jag är författare för att jag älskar att skriva och berätta historier, det har jag gjort i hela mitt liv.

   Det bästa med att vara författare är att jag får fantisera på arbetstid. Och att jag får bestämma allt själv. Jag har ingen chef som säger till mig vad jag ska göra – jag bestämmer vad jag ska skriva, vem jag ska skriva om, vad som ska hända och hur det ska sluta. Det gillar jag!

   Om man ska skriva en serie är det bra om man gillar karaktärerna så att man orkar fortsätta umgås med dem. Och sen kan det vara bra att inte lösa alla problem i slutet, så att det finns problem som kan följa med till nästa bok. Men jag tycker att böcker ska vara så fristående som möjligt, dvs att man ska kunna läsa en bok utan att ha läst de tidigare böckerna i serien.

   Jag skrev “Den här sommaren kan bli min död” eftersom jag som vuxen har förstått att många barn och ungdomar oroar sig för samma saker som jag oroade mig för när jag var liten. Men observera att det är en påhittad berättelse – som författare får man lov att överdriva, ljuga och hitta på saker. (Inte om man skriver faktaböcker men annars är det fritt fram 😀 )

   Med vänlig hälsning,
   Malin

Skicka en hälsning eller ställ en fråga till Malin!