Gästbok

Vill du fråga något, säga mig ett sanningens ord eller bara skicka en liten hälsning är du välkommen att göra det här!

157 frågor har besvarats!


 1. Malin, du är jättebra på att skriva. Jag går i klass 3d i Sundsbroskolan.

  • Hej! Tack så mycket – det var kul att träffa dig och din klass idag! Hoppas du fortsätter läsa en massa roliga böcker :-)

 2. Hej! Jag undrar vad du menar med ”fakta” … Det är ju ingen faktabok :-) Precisera gärna vad det är du vill veta så kanske jag kan svara dig!

 3. Hej Malin! Nu har du varit hos oss och jag saknar dig. Kan vi få några böcker av dig till våran skola? Det skulle vara roligt.

  • Hej! Det var kul att träffa dig och din klass. Kolla efter mina böcker på ditt skolbibliotek. Hittar du inga kan du fråga bibliotekarien (eller en lärare). De kan säkert beställa från ett annat bibliotek i så fall! Lycka till och fortsätt med läsningen!

 4. Hej Malin! Det kommer bli kul att träffa dig. Vi kommer att ställa massa frågor. Jag går i 3ab Fågelforsskolan och du kommer komma till oss. Det kommer bli roligt att träffa dig!

  • Hej! Det ska bli jättekul att komma till Fågelforsskolan och att få träffa dig och din klass! Jag ser fram emot att svara på era frågor :-) Ha ett skönt påsklov så ses vi snart!

 5. Hej Malin, detta är andra gången jag skriver till dig. Tack för att du svarade, det betyder mycket.
  Jag har tre frågor den här gången.
  Är det du som sjunger Ninas röst i miss you, Nina sjunger så bra.
  Av alla Starlight böcker vilken är din favorit, min är trean.
  Böcker som Starlight, vad kallas den sortens böcker. Det finns böcker som du har skrivit som är om hästar, men vilken sort är Starlight. Så jag vet vad jag ska fråga efter för böcker i bibblan som liknar Starlight.
  Hoppas att du hinner svara och jag ska absolut läsa böckerna du har rekommenderat, de är säkert super bra. Massa kramar och beröm till dig om Starlight!

  • Hej!
   Ja, det är jag som körar i bakgrunden på Miss You (och även på låten Let Me Dream). Kul att du gillar det :-) Jag kan nog inte peka ut någon Starlight-bok som jag gillar mer än någon annan – jag tycker om dem allihop! Jag är uppväxt i Katrineholm så jag tänkte rätt mycket på Katrineholm när jag skrev böckerna (även om jag har hittat på en del). När det gäller rummet och Kaffekoppen etc så minns jag inte exakt hur jag tänkte – men troligtvis tänkte jag en del på mitt eget rum när jag var ung och ett fik som jag och mina kompisar brukade gå till. Om du ska leta efter liknande böcker kan du nog fråga efter ”tjejböcker” om vänskap, musik och kärlek. Jag brukar säga ”feelgood för tjejer från ca 10 år och uppåt” – den beskrivningen tror jag nog att en bibliotekarie skulle förstå :-) Lycka till med din jakt på fler böcker! Du får gärna höra av dig om du läser några av mina och har frågor. Det är bara kul!

 6. Hei Malin,
  jeg elsker boka ”Chica” som du skrev.
  Jeg lurer på hvordan du fant ut all den informasjonen før dere møtte hoppa.
  Det hadde vært fint om du svarte tilbake :)
  Hilsen Malin
  (Beklager jeg kan ikke svensk så jeg skrev på norsk)
  :)

  • Hej! Så skoj att du tycker om boken om Chica! Informationen om ”tiden före PennyGirl” bygger på en tecknad serie om Chica som gjordes i samband med att hon hittades och blev ”adopterad”. Och den serien bygger i sin tur på sådant som folk i Chicas närhet har berättat. Men en del detaljer fick jag fylla i med hjälp av fantasin – för vi fick inte veta precis allt. Inga problem med norska – jag tror jag förstår det mesta :-)

 7. Klass 2A Tingdamm
  31 maj 2016 kl. 12:45

  Hej!
  Malin, du är riktigt bra på att skriva böcker. Vi har precis lyssnat på dig på Oxie bibliotek. Det är vi som är klassen som skriver tärningssagor, t ex om elefanten i ett öra.
  Här kommer våra frågor som vi inte hann ställa där.
  Vilken bok gillar du mest av dem du skrivit?
  Hur många böcker har du skrivit?
  Hur lång tid tar det att skriva en bok?
  Blev du mobbad när du var liten?
  Hur gammal är din man?
  Gillar du att skriva böcker? Varför? Vad gillar du bäst att skriva, barn-eller vuxenböcker?
  Vilken författare gillar du bäst förutom dig själv?

  Sebbe tyckte om att gå hem i ösregn.Vi såg jättemånga sniglar till snigelhotellet. Alla sprang sista biten.
  Vi blev dyngsura och vissa hade ingen jacka!

  Hoppas vi kan få svar på frågorna.
  Hej då!
  Hälsningar från 2A på Tingdamm, Eva och Brita

  • Hej Klass 2A!
   Så kul att ni tycker om mina böcker! Det var jättekul att träffa er och jag hoppas att ni fortsätter skriva många roliga sagor om elefanter och annat!

   Här kommer svaren på era frågor:
   Vilken bok gillar du mest av dem du skrivit?
   Jag kan inte välja ut en enda bok. Jag tycker om alla mina böcker – på olika sätt.
   Hur många böcker har du skrivit?
   Jag har skrivit 36 böcker för barn och unga. 2 böcker för vuxna.
   Hur lång tid tar det att skriva en bok?
   En ungdomsbok kan jag jobba med i flera år. Men ibland går det fortare: kanske sex månader. Kortare böcker tar kanske två veckor totalt, med alla omläsningar och bildkoll.
   Blev du mobbad när du var liten?
   Jag blev inte mobbad när jag var liten. Och det är jag tacksam för.
   Hur gammal är din man?
   Min man är 48 år.
   Gillar du att skriva böcker? Varför? Vad gillar du bäst att skriva, barn-eller vuxenböcker?
   Jag älskar att skriva böcker eftersom jag älskar att skriva och berätta historier. Jag tycker bäst om att skriva för barn. Det känns viktigare.
   Vilken författare gillar du bäst förutom dig själv?
   Jag tycker mycket om Astrid Lindgrens böcker.

   Ha ett riktigt härligt sommarlov och glöm inte att läsa massor av roliga och spännande böcker!

 8. Hej Malin! Jag älskar verkligen dina Starlight böcker. Du fick mig att börja läsa, och jag verkligen älskar att läsa och det är tack vare dig. Starlight är mina favorit böcker, och jag kunde inte sluta läsa de, och jag tycker att det är lite tråkigt att jag har läst ut de. Jag har två frågor:
  Vem var det som sjöng Miss you på youtube, jag tycker verkligen att hennes röst passar som Matilda.
  Kan du skriva fler Starlight-böcker eftersom att det är sånna böcker som Starlight som faller mig i smaken.
  Jag vill också bara säga tack för att efter att jag hade läst första Starlight boken så kunde jag inte sluta läsa de andra. Jag har många fler frågor många fler komplimanger att ge dig om hur bra Starlight är, men allt får nog inte plats. Jag hoppas att du hinner svara för jag har alltid velat mejla dig. Kram :)

  • Hej!
   Vad kul att du gillar Starlight-böckerna. Det gör mig jätteglad att du har hittat och läst dem!
   Tjejen som sjunger Miss You heter Desirée Persson och var fjorton år när inspelningen gjordes. Hon är 23 år nu :-) Just nu har jag inga planer på att skriva något som liknar Starlight. Men jag har skrivit en bok som handlar om musik ”Ibland vill man inte gärna gå in fast regnet öser ner” och så tror jag att du skulle gilla ”Den här sommaren kan bli min död”. Testa dem! De finns på bibblan! Kram

Skicka en hälsning eller ställ en fråga till Malin!