Gästbok

Vill du fråga något, säga mig ett sanningens ord eller bara skicka en liten hälsning är du välkommen att göra det här!

171.5 frågor har besvarats!


 1. Hej Malin!
  Vilken bok gillar du mest av dom som du har skrivit och varför?

  • Hej!
   Jag gillar ju alla mina böcker. Men om jag måste välja en bok som jag är extra stolt över så blir det min senaste ungdomsbok, Inte din bror. Den tar upp viktiga frågor och jag vet att många ungdomar som läst boken tycker om den.

   Med vänlig hälsning,
   Malin

 2. Hej Malin! Jag undrar varför du bliv författare ?

  Vad är det bästa med att vara författare?

  Kan du ge tips på hur man ska göra när man vill skriva en serie.

  Vrf skriv du boken den här sommaren ska bli men död?

  Från leila

  • Hej Leila!
   Tack för dina frågor.

   Jag är författare för att jag älskar att skriva och berätta historier, det har jag gjort i hela mitt liv.

   Det bästa med att vara författare är att jag får fantisera på arbetstid. Och att jag får bestämma allt själv. Jag har ingen chef som säger till mig vad jag ska göra – jag bestämmer vad jag ska skriva, vem jag ska skriva om, vad som ska hända och hur det ska sluta. Det gillar jag!

   Om man ska skriva en serie är det bra om man gillar karaktärerna så att man orkar fortsätta umgås med dem. Och sen kan det vara bra att inte lösa alla problem i slutet, så att det finns problem som kan följa med till nästa bok. Men jag tycker att böcker ska vara så fristående som möjligt, dvs att man ska kunna läsa en bok utan att ha läst de tidigare böckerna i serien.

   Jag skrev “Den här sommaren kan bli min död” eftersom jag som vuxen har förstått att många barn och ungdomar oroar sig för samma saker som jag oroade mig för när jag var liten. Men observera att det är en påhittad berättelse – som författare får man lov att överdriva, ljuga och hitta på saker. (Inte om man skriver faktaböcker men annars är det fritt fram 😀 )

   Med vänlig hälsning,
   Malin

Skicka en hälsning eller ställ en fråga till Malin!