Spökskrivaren

Casper och hans pappa, den berömde deckarförfattaren Paolo Bolander, är på väg till släktens torp. Det regnar och Casper är sur. Vad ska han göra en hel höstlovsvecka när pappa bara skriver på sin nya bok? Torpet ligger mitt i skogen – där händer ingenting så här års!
Men så träffar Casper Klara och livet vänds helt upp och ner. Kanske är det också Klara som gör att Casper inte inser vad som håller på att hända …

Spökskrivaren ges ut av Bokförlaget Opal. Boken finns att köpa i bokhandeln och på nätet (exempelvis Adlibris eller Bokus). Du kan också låna den på biblioteket!

Röster om boken:
Spökskrivaren har allt: En sympatisk och trovärdig berättarröst, en spännande och lite skrämmande setting, högt tempo, en genomtänkt smart handling och en dramatisk, överraskande final. Språket är rappt och trovärdigt och huvudpersonerna är coola och intagande. Hela upplägget är väldigt klurigt och själva upplösningen dramatisk. Älskar dessutom titeln!
Bokbloggen Bokhemligheter

Detta är första gången på länge som jag läser något av Stehn som inte är lättläst och jag gillar det riktigt mycket. Språket är enkelt och det är driv i berättandet som gör att man gärna vill fortsätta läsa. Inramningen av de få dagarna på höstlovet och den begränsade miljön och personaget kring Oxelbo ger en känsla av ett mörkt kammarspel. Bra också med en mysrysare med en kille i huvudrollen, det behövs. Passar mellanstadiet.
Bokbloggen BokLus

Provläs!
Klicka här för att provläsa några kapitel ur Spökskrivaren