Spårlöst försvunnen

Alli är sur som ättika. Hon måste nämligen tillbringa julen i en ensligt belägen fjällstuga tillsammans med sin pappa och hans nya flickvän Rosita (som Alli för övrigt avskyr). Stugan saknar mobiltäckning och det finns bara tre fungerande tevekanaler.
Något som det däremot finns gott om är snö. Och så finns Anton, den snygga men självgoda killen som bor lite längre ner i backen.
Alli gör sitt bästa för att förstöra julstämningen – hon tänker minsann inte vara trevlig på beställning! Men så inträffar något som vänder fullständigt upp och ner på allt som Alli har tänkt och trott sig veta …

Författarens språk är som vanligt utan krusiduller. Detta i kombination med berättelsens gedigna igenkänningsfaktorer i vardagen gör att läsningen flyter på friktionsfritt. […] Föräldraporträtten i denna tonårsroman är väl avvägda, varma och äkta. Bokens självrannsakanstillfällen är troligen ändå det som i slutändan ger den 11-15-åriga läsaren störst behållning.
Marie-Helene Klementsson, BTJ-häfte 14101597

Spänningen ökar för varje timme som går, och där ute fortsätter snöstormen att rasa. Malin Stehn har skrivit en ganska tunn, snabbläst spännande vinterbok. Boken handlar också om hur Alli förändras som människa, hur hon tvingas omvärdera många av sina tankar och åsikter.
Lina, Bokbloggen En bok vid havet, 14/2 2014

Spårlöst försvunnen är utgiven av GIRL:IT-klubben. Kontakta dem om du är intresserad av boken: www.girlit.se. Du kan också kolla på bibblan!