Lundeby IK 6: Sebbe på bänken

Höstsäsongen närmar sig och Lundeby IK:s tolvåringar ser fram emot att komma igång med fotbollen efter sommaruppehållet. Samtidigt finns en oro i laget: Alla vet nämligen att det snart är dags för elvamannaspel. Alla vet också att truppen består av nio spelare. Det går inte ihop.
Sebbe är kluven. Problemet måste lösas, men om laget blir större kanske han inte längre platsar och hamnar på avbytarbänken. Det vore nästan det värsta som kunde hända. Det värsta? Att inte bli uttagen till match över huvud taget …

Vill du tjuvläsa ett kapitel i Sebbe på bänken? Klicka
här!

Ett utdrag ur BTJ:s recension av Sebbe på bänken:
Med humor och fart drar Malin Stehn (f. 1969) oss med i fotbollsvärlden sedd med barnens ögon. Lite skola och annat hinns också med. Det är välskrivet, men ändå på barnens nivå. De svartvita illustrationerna är återigen gjorda av Catharina Nygård, som får en fullträff i varje liten bild. Det är svårt att inte ryckas med i denna fotbollsglada bokserie om Lundeby IK.

Serien om Lundeby IK ges ut av Bokförlaget Opal. Sebbe på bänken finns att köpa i bokhandeln eller på nätet (exempelvis genom Adlibris eller Bokus).