Klubb S.O.S. räddar en tant

Kompisarna Tea, Ines och Sam har bildat Klubb S.O.S. – en klubb som ska hjälpa människor och djur. Nu ska de bara hitta någon att hjälpa! Det visar sig inte vara alldeles lätt. Till slut kommer Tea på att tanten som bor i det gula huset kan behöva hjälp. Hon ser ju så förfärligt ledsen ut. Klubb S.O.S. startar en insamling …

Serien om Klubb S.O.S. ges ut av bokförlaget Opal. Klubb S.O.S. räddar en tant finnas att köpa i bokhandeln och på nätet (exempelvis Adlibris eller Bokus). Du kan också hitta den på biblioteket.

Ett utdrag ur BTJ:s recension av Klubb S.O.S. räddar en tant: Författaren Malin Stehn kan verkligen konsten att plocka rätt ordval och uttryck, vilket gör att nybörjarläsaren kan läsa boken på egen hand, samt att den även fungerar som lästräning och diskussionsunderlag. Man blir både glad och uppiggad av att läsa Klubb S.O.S. räddar en tant och budskapet, att det är närhet och omtanke som räknas mer än stora insatser, är klockrent.
Om bilderna i boken: Illustrationerna av Lena Thoft Sjöström, glada i sprakande färger, är perfekta och förhöjer läsvärdet i sin avskalade enkelhet.
Eva E:son Fransson