Inte din bror

En lördagsmorgon meddelar Abbes föräldrar att familjen ska ta hand om en ensamkommande flyktingpojke från Afghanistan. Abbe får panik. Varför var det ingen som frågade honom? Och vem vill på allvar ha en helt okänd människa boende i sitt hus? Det kommer aldrig att funka!
Men det som Abbe fruktar allra mest är vad Rasmus och hans gäng ska tycka. Rasmus har starka åsikter om killarna på flyktingboendet och Abbe, som inte har så många kompisar, står inte ut med tanken på ännu en ensam sommar.
Lösningen blir att välja bort Hossein. Den nya familjemedlemmen får helt enkelt bli föräldrarnas problem.

Inte din bror är en berättelse om flykt och ensamhet, vänskap och kärlek. Den handlar om att inget är svart eller vitt, om att hitta sig själv i en turbulent tonårstid och om modet att stå för sina åsikter.

Inte din bror ges ut av Bokförlaget Opal. Boken finns att köpa i bokhandeln och på nätet (exempelvis på Adlibris eller Bokus). Du kan också låna den på biblioteket.

Recensioner av Inte din bror:

Författaren väjer inte för svåra, tuffa fakta och känslor – historien känns mycket realistisk. Passar utmärkt för diskussioner. Sammantaget är
Inte din bror en bok som engagerar om ett brännande ämne.
Anna Wilner, BTJ-häfte nr 14, 2018