Ibland vill man inte gärna gå in fast regnet öser ner

Man ska nog vara lite försiktig med vad man önskar. För det händer ju att önskningar slår in. Och det kanske kan vara svårt för Gud/Ödet att känna av nyanser.

Lovisa önskar att hennes mamma ska tagga ner – istället flippar hon ur totalt.
Ovanpå detta är Lovisa förföljd av sin töntige granne, har en pappa som fått träningsmani och en hjärna som slutat fungera.
Därför är det en himla tur att Ricky finns, Idol-Ricky med den gudomliga rösten och de vackra bruna ögonen. Ja, utan honom hade det faktiskt inte funkat.

Ibland vill man inte gärna gå in fast regnet öser ner ges ut av bokförlaget Opal. Boken finns att köpa i bokhandeln och på nätet (exempelvis Adlibris eller Bokus). Du kan också hitta den på biblioteket.

Såhär skriver BTJ:s recensent, Annika Andersson, om boken: Malin Stehns text är äkta, med en väl sammanhållen berättelse. Med ett språk som flyter lätt och känslor som vi alla troligen upplevt kan jag bara säga att boken rekommenderas varmt! (BTJ, Häfte 13105643.)

Fler röster:

“… väldigt verklighetstrogen när det gäller ungas vardag.”
Belinda Graham, Tidningen Kulturen

“Malin Stehns första ungdomsbok är en riktig pärla.”
Lisa Jannerling, Barnens Bokklubbs medlemstidning

“Språket har bra flyt och jag dras in i handlingen. Små saker skapar stor spänning och jag vill verkligen veta hur det går. Jag känner för Lovisa och framför allt med Lovisa, och mitt i allt det allvarliga finns det fortfarande plats för fnissningar och rodnad.”
Camilla Jönsson, Hallands Nyheter

“En bok att tycka om.”
Cecilia Nilsson, Ystads Allehanda

“Malin Stehn är lojal med sin Lovisa – hon skriver lätt och flyhänt och avstår från det språkligt komplexa. Samtidigt är hon driven nog att inte erbjuda sina unga läsare för lätta lösningar.”
Ingrid Bosseldal, GöteborgsPosten

“Jag är lite rädd att jag ska glömma bort den här boken, att jag inte ska kunna förhålla mig till den om ett år. “Ibland vill man inte gärna gå in fast regnet öser ner” är bättre än “en bok för stunden”.”
fridsbokrescensioner

“Språket flyter fram; virvlar runt alla hinder med lätthet. Boken utvecklar sig till en ganska allvarlig historia men i och med meningarnas lekfullhet och handlingens oanade vändningar blir resultatet en mycket trevlig läsning.”
drömbiblan

Är du nyfiken på boken? Läs ett smakprov här! Eller kolla in trailern!